Wat ik maakte: De voortuin leeg

22 november 2014:

Een opgeruimde voortuin

witlofwortels
witlofwortels

Nu er (kennelijk)  een vroege winter in aantocht is moesten de groenten die niet vorstbestendig zijn uit de voortuin. Om te beginnen groef ik de witlofwortels uit en maakte ze schoon. Geen kleine oogst deze keer, wel twee emmers vol.  Ik oogstte nog een aantal kleinere peterseliewortels, wat late bietjes en een enkel raapje, ik knipte het rijtje bieslook kort en harkte de zaak wat aan. De prei die er nog staat kan wel tegen wat lagere temperaturen en de boerenkool, daar moet volgens de traditie eerst de vorst overheen. (Vorig jaar is er helemaal geen vorst geweest en toch aten we boerenkool. Hoe zit dat eigenlijk?) Er staat ook nog snijbiet, maar dat eten we zelf niet meer op. De kippen vinden het ook erg lekker, dus die krijgen elke dag een handvol tot het op is, of tot de winter echt begint.