Wat ik maakte: Een saai rokje

23 mei 2016:

Een rokje

160523saairokjeMijn vorige werkgever verstrekte ons overhemden om op het werk te dragen. Ik had er wat bedenkingen bij, het deed me wat aan een bouwmarkt denken, al het personeel in hetzelfde overhemd. En ook, zijnde een vrouw van zekere leeftijd, was ik bang dat een stevig katoenen overhemd met lange mouwen te warm zou zijn.  Ik besloot eenvoudige korte rokjes te maken, en hemdjes met een kanten randje en daar dan het overhemd open overheen te dragen. Op opstandige dagen te combineren met  woest gekleurde kousen. Het kwam zo ver niet, de overhemden zijn weer terug gestuurd. Ze waren tenslotte voorzien van een logo dat we nu niet meer voeren. Eigenlijk wel een beetje jammer, want ik heb over het algemeen niet zo’n doordachte look, ik graai meestal het voorste uit de kast en val toch erg vaak terug op de vertrouwde zwarte jeans.  Ik heb dus toch maar zo’n rokje gemaakt.