Wat ik vandaag maakte 19/4

19 april 2014:

Ossenstaartsoep

140419 ossenstaart

Bij het vlees dat ik vorige week kocht zat ook een staart. Ik kreeg hem gevild en in stukken gehakt mee, gelukkig. Van een ossenstaart weet ik niets anders te maken dan soep.  Ik ontdekte een website die alléén maar gaat over ossenstaartsoep, maar besloot uiteindelijk dit recept te volgen. Tot mijn genoegen scheen de zon, de stroom voor urenlang een pan in de oven op een graad of 100 werd grotendeels door onze zonnepanelen geleverd. Aan het einde van de middag viel het vlees bijna vanzelf van de botjes.

  1. Femke

    Shit, nooit geweten dat er echt ossenstaart in ossenstaartsoep gaat. Dacht dat het zoiets was als met de balken in de balkenbrij 🙂

    • lspaink

      die balkenbrij wil ik ook nog eens proberen. Ik wacht tot er een geschikt pand gesloopt wordt. Of zou je nieuwe balken moeten hebben?

Comments are closed.