Waar wij waren: In het museum

16 januari 2015:

Boijmans van Beuningen

160116Victor&Rolf

Naar Rotterdam gingen we. Dus. Met de kapotte frituurpan, en een bril die bijstelling behoefde. De kookwinkel hield ons een uurtje van de straat, waarna nog een halve middag vrij te besteden over was. In het voorbijlopen had ik een klein incidentje bij stoffenwinkel Schroder, waarna ik ineens twee lapjes in mijn tas had. Tja.

In museum Boijmans Van Beuningen was van allerlei moois te zien, een tentoonstelling over  Bosch en Bruegel en tijdgenoten. Dat was op zichzelf genoeg om alle tijd te vullen, er was op ieder schilderij zoveel te zien! Maar ik was ook wel geïnteresseerd in drie nieuwe stukken van Viktor en Rolf, die onlangs geschonken zijn. Deze collectie is gebaseerd op het werk van Van Gogh, vandaar de kleuren, de korenaren-hoofddeksels en de bloemen. De stoffen zijn van Vlisco. Prachtig! Niet erg draagbaar als kleding, maar erg bijzonder als object.