Wat ik maakte: Plumpudding

26 december 2015:

Lana’s Christmas-pudding-along

weinig glamoureuze foto van de rest. Natuurlijk waren we al klaar met eten voordat ik aan de foto dacht.
Weinig glamoureuze foto van de rest. Natuurlijk waren we al klaar met eten voordat ik aan de foto dacht.

Mevrouw Leesvoer organiseerde een pudding-along op haar blog. Ik wilde al jaren eens een echte plumpudding maken, maar als ik er aan dacht was het altijd een of twee dagen voor de kerst, en dus al te laat. Een plumpudding maak je idealiter eind november of zo, en daarna doe je er elke week wat drank bij, tot hij met de kerst warmgemaakt wordt en brandend (nu ja, geflambeerd)  de kamer in gedragen. Ik had eerlijk gezegd ook geen idee hoe het smaken zou… maar ik heb wel vertrouwen in Mevrouw Leesvoer en ik volgde braaf haar aanwijzingen. Mijn pudding kwam niet mooi uit de vorm, maar dat was ook het enige dat niet helemaal meeviel: De blauwe vlammen zorgden voor een welgemeend oooh! toen ik ermee binnenliep en iedereen vond het heerlijk. Er is nog een aardig stuk over, dat gaat mee naar onze sylvesterbarbecue donderdagavond. Dank je wel, Lana, dat was leuk!