Wat ik maakte: Clafoutis

11 september 2015:

Toetje

150911clafoutis

Het was vandaag misschien wel de laatste buiten-eet-dag. K:)dootje en haar meneer stookten de barbecue op en voorzagen in vlees en heerlijk zelfgebakken brood, Echtgenoot Yep nam een flesje rosé bubbels mee en ik had me aangemeld voor wat rauwkost en het toetje. Ik wilde een klassieke clafoutis maken, maar moest daarbij wel wat improviseren. Er zijn geen verse kersen, dus haalde ik ze uit een pot. Ik had (opeens, tot mijn verbazing) geen amandelmeel meer in huis, dus verving ik dat door kastanjemeel. Ik had geen slagroom, maar wel zure room. Het is een vergevingsgezind recept, ondanks al mijn wijzigingen en vervangingen werd het toch echt clafoutis. En het werd ook een buitengewoon gezellige avond.

    • lspaink

      Hahaha wat knap dat je dat opvalt! Inderdaad is de foto gerecycled, want (zoals me vaker overkomt) het was al op voor ik aan het blog dacht.

Comments are closed.