Wat ik vandaag maakte: Een babytruitje

8 juli 2015:

Een truitje.

150707truitje
Ik wilde een pen erbij leggen voor de foto, zodat te zien is hoe klein het is, zo’n babytruitje. Maar ik had alleen erg saaie pennen. Dus heb ik de auto die ik ooit van Echtgenoot Yep kreeg (een audi TT!) erbij gezet. Dat helpt misschien minder bij het bepalen van de grootte (kleinte) van dit truitje, maar ziet er wel leuk uit.

…Klaar! Een eenvoudig truitje voor baby K. Ik ken zijn ouders eigenlijk niet, ik heb daarom de uitvoering bewust eenvoudig gehouden. Ik heb even gespiekt in diverse patronen op ravelry voor het aantal steken voor een drie-maanden-maatje trui, maar verder heb ik het maar een beetje bijelkaar bedacht. Het materiaal dat ik gebruikte is van alles behalve eenvoudig: Ik breide het van Lang Merino S160 superfino. (Mooie naam voor een wolletje, maar als je niet beter weet zou je denken aan een dure auto) Prachtig zachte wol. Eigenlijk zou het Internet een voel-mogelijkheid moeten hebben want hoe beschrijf je zoiets? Smeltend zachte wol. Helaas niet meer te koop, ik heb nog vier bolletjes…