Wat ik gisteren maakte 10/5

10 mei 2014:

Bietjes

140510bietjes

Het ideale bietenrecept voor zomerbietjes, die in bossen op de markt te koop zijn. (en bij meer succesvolle tuinders dan ik in de volkstuin groeien) Draai het loof van de bietjes. Was ze goed schoon. Kwast ze in met een beetje olie. (in dit stadium staan ze op mijn foto) Pak ze per stuk in aluminiumfolie, leg de pakjes in een oven van 200 graden voor een uurtje. handig als je daar toch ook al een ovenschotel in bereidt. Daarna de bietjes eerst uit de folie en daarna uit hun schil peuteren. Erg lekker!* Ik zag dit recept ooit eens bij de BBC in een van Nigella Lawson’s programma’s en vorige week in de bijzonder leuke volkstuin-serie Maartens Moestuin. Ik kan me geen twee verschillender mensen voorstellen dan The Domestic Goddess en Maarten ‘t Hart!

*daarna kwamen er vrienden eten en wijn drinken en was het ineens 11 mei