Wat ik vandaag maakte: Nog zo’n tasje

10 maart 2016:

Een tasje van paraplustof

160310tasje2

Bij het eerste paraplu-stof-tasje heb ik uitgedokterd hoe ik de onhandig driehoekige stukken waaruit een paraplu-bekleding is gemaakt tot een bruikbaar rechte lap moest verwerken. Ik ontdekte dat de naden die langs de baleinen lopen niet recht zijn en dat je paraplustof wél kan strijken maar dat het er ongelooflijk statisch van wordt. Ik zocht uit hoe je het snelst een rechte reep kan maken van één zo’n driehoek om te gebruiken als hengsel. Nu, bij de tweede, wist ik dat dus allemaal en ik maakte (bijna) hetzelfde tasje nog een keer. Het duurde iets minder dan twee uur, wat me wel een beetje tegenviel. Eigenlijk zou ik tasjes willen maken met een verstevigde bodem. Of bijvoorbeeld meer buidelvormig, maar dat is véél meer werk dan zo’n gewoon recht model. Het blijft een leuk idee, dus: heb je een kapotte paraplu? Doneer hem aan mij.