Ik ben al een hele tijd op zoek naar een goed Nederlands woord voor “tray bake.” Een gerecht waarbij je alle ingrediënten samen (maar niet noodzakelijk tegelijk) op een bakplaat in de oven bereidt. Heerlijke combinaties kun je zo maken!
En het ziet er vaak ook schilderachtig uit. Vanavond aten we een slanke variant. Zoete aardappel, drie kleuren wortel en rode ui gehusseld met wat olijfolie, zout, peper en tijm. Na iets meer dan een half uur in de oven op 190 graden was het gaar en brokkelde ik er nog wat geitenkaas over. En een dressing van citroensap, mosterd, een lepel maplesyrup en kappertjes. Heel gek, twintig minuten later was het helemaal verdwenen.
Plaatbak klinkt raar. Bakplaatbak ook…. Eenplaatmaaltijd? Ovencompleet recept?
Ik dacht plaatbaksel. Maar dat lijkt zo op misbaksel. 🙂
Lol, ja, dat is het ook niet helemaal. Ovenplaatmaaltijd…. maar dat is wel weer heel lang. Bakplaatmaal?