Wat ik gisteren maakte 4/5

4 mei 2014:

Taart

140503taart!

Bij wijze van verjaarscadeau gaf ik de jarige M. een taart. Ik vind het erg leuk om een mooie, feestelijke taart te maken, maar met zijn tweeën eten we zoiets niet op. Dus ging ik een zaterdagmiddag los in de keuken. Ik maakte een basis van biscuit gebak met een Blanda-schaal (van Ikea) als bakvorm. Als vulling maakte ik crème patissier met citroen, ik werkte de taart af met een laagje botercrème en bekleedde hem met witte marsepein. Ondertussen bakte ik roze macarons. Die mislukten technisch gezien, ze hadden geen van allen een “voetje”. De smaak was wél goed, dus ik plakte een deel met chocolade ganache op de taart, en pakte de rest in een decoratief doosje, ook voor het feestvarken. Toen ik om half tien ‘s avonds binnen stapte op het feestje was de taart al bijna op.