Snoeien en zaaien

Nog steeds winter in de tuin.

Echtgenoot Yep heeft inmiddels alle wilgen op de tuin geknot. Het zijn er vier en dat levert een berg takken waar ik niet meer overheen kan kijken. Dat komt ook omdat een paar van de knotwilgen al jaren doorgegroeid zijn: dikke takken dus. Deze takken moeten worden gesorteerd: de dikste gaan in stukken gezaagd  een paar jaar drogen in ons houthok en dan stoken we ze thuis op. De dunnere willen we, ontdaan van zijtakjes, gebruiken in de tuin. De dunste takken gaan we verhakselen tot strooisel voor tussen de aardbeienplanten en in het kippenhok. Nog een boel te doen dus! Ondertussen plantte ik knoflook en zaaide ik drie verschillende soorten paprikazaadjes: Vers uit een ter plaatse opengesneden paprika van de groenteman, zelf gedroogde uit een weken geleden genuttigde paprika van de groenteman en een chique F1 hybride uit een zakje. Es kijken welke van de drie het leukste resultaat geeft. Ze hebben 22 graden nodig om te beginnen met kiemen, dus voorlopig staan ze binnen bij de kachel.

  1. Arja

    Oh wat heerlijk om bij te houden welk paprikazaadje wat gaat doen! Houd je ons op de hoogte hier op je blog? Ik heb ook nog wat zaden van citroenen en mandarijnen en sinaasappels liggen, die ik wil zaaien. Wie weet levert het een gezellig kamerplantje op.

    Haha ooit vertelde een NME-docent mij dat zij de knotwilgen graag om en om knotten, het ene jaar de een en het volgende jaar de ander. Dat is fijner voor de insecten en de vogels enzo. Maar ik kan me met vier exemplaren ook voorstellen dat je het hopsakee achter de rug wilt hebben, dan is het maar gedaan. Leuk om te zien hoe jullie het spul hergebruiken.

Comments are closed.