Wat ik vandaag maakte 8/3

8 maart 2014:

Bladerdeeg

140308roughpuff

Bladerdeeg heeft de reputatie dat het buitengewoon lastig is om zelf te maken. Eindeloos uitrollen, boter ertussen vouwen en uitrollen en draaien, gevolgd door weer een tijd koelen. Die reputatie van “moeilijk”, samen met de obscene hoeveelheid boter weerhield me ervan het zelf eens te maken. (Hoewel ik natuurlijk wel de diepgevroren, kant en klare variant gebruikte, waarbij de minstens even obscene hoeveelheid boter in het geheel geen argument was)

Op de bijzonder inspirerende website “chocolate and zucchini” verscheen een recept voor bladerdeeg dat in minder dan een kwartier gemaakt kan worden, met de naam “Rough Puff (spreek uit Ruf Puf). Dat heb ik gevolgd en het lijkt gelukt. Dat weet ik pas zeker als ik er iets van gebakken heb, maar dat doe ik op een andere dag.

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    Oh, ben ik wel heel benieuwd naar, of het werkt. Ik pin dat recept vast, in de hoop dat het inderdaad werkt…

Comments are closed.