Wat ik vandaag maakte: Alwéér geen creme brulee

10 september 2014:

een paar bakjes met een room-eigeel-vanillepapje

140910eieren
Het bewijsmateriaal is al vernietigd, ik maakte geen foto van de misbaksels. Maar hier ziet u het materiaal voor de volgende poging.

Op vakantie in Lyon liepen we de winkel van Emile Henry in. Daar kochten we een kadootje voor de jarige D, een prachtige deegroller, en een crème brulee set, bestaande uit zes schaaltjes, een brander en een tweetalig receptenboekje. (vervolgens droeg Echtgenoot Yep een zware papieren tas met deze aankopen de rest van de dag door Lyon, waarvoor hulde) Gisteren volgde ik het basisrecept uit het crème brulee boekje, ik deed keurig naar de letter wat Emile Henry voorschreef. Maar toen ik vandaag hoopvol de schaaltjes uit de koelkast pakte zat daar geen mooie crème in, maar een klodderig papje. Gelukkig zijn de kippen inmiddels goed op dreef met eieren leggen, van het weekeinde ga ik voor de herkansing het recept van Clothilde maken. Die Emile is maar een onbetrouwbaar type. (met een prachtige kookwinkel, dat dan weer wel)