Wat ik vandaag maakte: witlofsalade

11 november 2016:

een decoratief bijgerechtje

161111witlofsalade

Vanavond stond ovenrisotto met bloemkool en gruyere volgens een recept uit Home made-winter op het menu. Dat was erg lekker! En om te vieren dat eergisteren de jaarlijkse witlofwortels arriveerden een salade van witlof. Ik begon met een beetje suiker te smelten in een steelpan. Suiker smelten is altijd intrigerend om naar te kijken vind ik.  (Ik ben makkelijk te amuseren).  Toen de suiker goudbruin was roerde ik er een handje hazelnoten door die ik daarna los van elkaar op een bakpapiertje weer af liet koelen. Daarna haalde ik een struikje witlof uit elkaar en legde op elk blaadje een of twee van die gecaramelliseerde nootjes en een klein stukje belegen geitenkaas. De dressing bestaat uit gelijke delen balsamico en bessengelei, die ik eerst verwarmde tot het vloeibaar was.