Wat ik gisteren maakte: Rodebessengelei

2 juli 2016:

Rodebessengelei. Met etiketjes.

160703besjes

We hebben vier rodebessenstruiken op de tuin en ze hebben er zin in dit jaar. Ik plukte gisteren een emmer met een inhoud van 6 liter helemaal vol, en dat was nog niet de helft van wat er aan hangt. ‘s Avonds waste ik alle besjes en kookte ze tot moes in mijn allergrootste pan. Daarna duwde ik het door een zeef (rode bessen hebben altijd zoveel pitjes!) en hield bijna 2 liter sap over. Daar roerde ik een kilo suiker door en 300 gram geleisuiker en kookte dat tot een druppel ervan stolde als ik die op een bord liet vallen. Daarna vulde ik zes potjes die we later op de avond, heel bevredigend, één voor één met een “plop” dicht hoorden klikken. Toen ik vanmorgen in de keuken kwam bleek dat Echtgenoot Yep, fantasierijk als hij is, de potjes inmiddels van etiketten had voorzien. 🙂

PicMonkey Collage

  1. lspaink

    nee, geen balsamico. Wel een paar reepjes geel-van-citroenschil meegekookt… maar ik maak met deze gelei een heerlijke dressing: een deel gelei voorzichtig smelten in een pannetje, een gelijk deel azijn (balsamico, framboos of rodewijn) erdoor roeren. En wat peper.

Comments are closed.