Wat ik maakte: Plezier

3 juni 2016:

De Dijk in Gebouw T.

150603Dijk

Vanaf 1995 ging ik zo ongeveer jaarlijks een keer naar een optreden van de Dijk. Meestal in het Haarlemse Patronaat, een keer in Paradiso, een keer in een grote feesttent in Schermer, twee keer in Tivoli… altijd feest. Maar de laatste jaren was het minder. De Dijk hield een paar keer een tijd rust. En hoewel ze regelmatig op het jaarlijkse festival in Grijpskerke optraden zien we ze niet vaak in Zeeland. Overigens voelt Grijpskerke -Hrieps voor ingezetenen- verder weg dan bijvoorbeeld Rotterdam: Grijpskerke is aan De Overkant*. Zelfs als importZeeuw ontkom je niet aan het eilandjesdenken. Maar gisteren speelde de Dijk in Bergen op Zoom, in Gebouw T, dus we gingen. Dat was ouderwets fijn. We kregen een college pakkende slogans van frontman en tekstdichter Huub van der Lubbe (Stubbes Haring Openbaring). En blues, en liefdesliedjes. En dansen natuurlijk… Op de vulkaan.

*later toegevoegd: Natuurlijk ligt Grijpskerke op Walcheren en niet aan de overkant. Ik heb nog wel wat inburgering te doen in Zeeland…

 1. Judith

  Hallo Lies,
  Als echte zeeuw, wil ik toch even iets rechtzetten, Hrieps ligt op Walcheren zoals je vast wel weet.
  Met de “overkant” bedoelen de zeeuwen toch echt Zeeuws-Vlaanderen!
  Groeten van Judith (van het breien), leuk je blog gevonden te hebben.

 2. lspaink

  Ha Judith! Met rode konen heb ik het gerectificeerd. De verwarring komt van Dijkrock, in Graauw, en dat is wél Zeeuws Vlaanderen

Comments are closed.