Wat ik vandaag maakte: Clafoutis

26 december 2014:

Het toetje voor het kerstdiner dat we bij  Dochter en Schoonzoon aten.

Voor het bakken
Voor het bakken
2014-12-26 21.29.05
Na het bakken

 

Zoon en schoondochter voorzagen in het voorgerecht: pastinaaksoep met appel en hazelnoten. De gastheer en gastvrouw maakten aardappelkroketjes, groenten en biefstuk met champignons. Wij brachten clafoutis mee die ik maakte met kastanjemeel en amandelmeel, met kersen uit eigen tuin en bosbessen uit de winkel. Eigenlijk moet het er iets anders uitzien: met een gaatje voor elke kers. Maar de kersen waren allemaal te diep gezonken. Ik strooide royaal poedersuiker en leidde de aandacht verder af met ijs en slagroom erbij. Het was allemaal heerlijk, maar vooral en voornamelijk erg gezellig.

  1. HenkH

    Heerlijk… ook om te lezen!
    Tel je zegeningen, Lies, ze zijn je ten volle gegund!
    Nogmaals ‘beste wensen’,
    Henk.

Comments are closed.