Wat ik vandaag maakte: Madeleines

12 maart 2016:

Madeleines

160312madeleines

Van de vorige keer dat ik Madeleines bakte (goh, dat is al lang geleden!) heb ik alleen onthouden dat het best een hele hoop werk was. Oh, en natuurlijk ook dat ze érg lekker waren. Vanmorgen kwamen Zoon en Schoondochter vrij vroeg, want op doorreis, even op de koffie en ik had -zoals meestal- “niets in huis”. Nu ja, ik had geen koekjes, cake of taart. Ik zocht het recept voor de Madeleines weer op, en ontdekte dat het “best veel werk” vooral langdurig kloppen met een mixer is. Daarvoor heb ik inmiddels een zeer zelfstandige keukenhulp… waardoor het maken van het beslag me deze keer exact 8 minuten kostte.  Toen de visite arriveerde lagen er nog net niet helemaal afgekoelde Madeleines op ze te wachten. Ik geloof dat ze dat wel waardeerden… Een half uur later reden ze verder en waren de koekjes op.