Wat ik vandaag maakte: Citroen-azijn

23 december 2014:

Citroenazijn

141223citroenschil

Een keer in de maand schil ik een stapel citroenen, draai ze door de sappers en vries de opbrengst in ijsblokjesvormen in. Elke avond pak ik twee bevroren blokjes citroensap, doe die in een groot glas, ‘s morgens vul ik dat verder met heet water en drink dat op. Supergezond, ik heb meteen mijn dagdosis vitamine C voor minstens de helft binnen. Marbel vertelde me dat ze citroenazijn maakt van citroenschillen. Hoe logisch, er wordt tenslotte ook citroenazijn verkocht! En dat kan prima worden ingezet als wasverzachter. Of gewoon als schoonmaakmiddel in zijn algemeenheid. Ik heb vanavond twaalf citroenen uitgeperst en het sap ingevroren. De schillen heb ik in een pot gedaan en die verder gevuld met azijn. Het duurt een paar weken voor het klaar is, begreep ik. Geen probleem, ik heb de tijd. Ik vind het een geweldig idee!

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    Ben erg benieuwd! Ik realiseerde me vandaag inene dat ik de mijne met sinaasappelschillen heb gemaakt (die pers ik weer vaak, voor de green smoothies in de ochtend 🙂 )

Comments are closed.