Wat ik vandaag maakte: Pindakaas

25 oktober 2014:

Pindakaas

 

250 gram ongezouten pinda's en 250 gram gezouten pinda's samen in de keukenmachine. Na een minuut of twee draaien ziet het er zo uit en denk je dat het nooit wat wordt.
250 gram ongezouten pinda’s en 250 gram gezouten pinda’s samen in de keukenmachine. Na een minuut of twee draaien ziet het er zo uit en denk je dat het nooit wat wordt.
Maar na nog een minuut begint de olie uit de pinda's vrij te komen en vormt het een dikke pasta. Dit is het moment om kruiderij erbij te gooien, in mijn geval wat cayennepeper-poeder.
Maar na nog een minuut begint de olie uit de pinda’s vrij te komen en vormt het een dikke pasta. Dit is het moment om kruiderij erbij te gooien, in mijn geval een voorzichtige halve theelepel gerookt paprikapoeder.
Na nog twee minuten is het pindakaas. Door de wrijving van de keukenmachine is het vrij warme (en dus vrij vloeibare) pindakaas, maar het smaakt prima. Een halve liter-pot was net te klein voor deze hoeveelheid.
Na nog twee minuten is het pindakaas. Door de wrijving van de keukenmachine is het vrij warme en dus wat vloeibare pindakaas, het zal als het afkoelt weer wat opstijven. Het smaakt prima, het had nog wel iets pittiger gemogen misschien. Een halve liter-pot was net te klein voor deze hoeveelheid.