Wat ik vandaag maakte: een trui

21 oktober 2015:

Versie 2.0 van een Noorse Trui

151021trui

Vorige winter maakte ik een Damegenser med rundt bakstykke en was erg gecharmeerd van het geheel, maar niet van het slechte garen dat ik ervoor gebruikt had, niet van mijn slordige afwerking langs de rits en al helemaal niet van de gevallen steek die ik pas na voltooiing opmerkte. Ik bestelde een partij Dale Heilo, Echte Goeie Noorse Wol en begon opnieuw: Damegenser nummer twee. Daarvan is het breiwerk nu klaar. Er moeten nog wat eindjes worden afgehecht, daarna moet de trui middenvoor worden doorgeknipt. In het patroon zie je al dat daarvoor ruimte is gemaakt. Daarna zet ik er -deze keer heel zorgvuldig- een rits in, ik denk dat ik daar dan nog een koordje langs brei. Dit is zo’n leuk breiwerk dat ik het jammer vind dat het klaar is…. maar niet getreurd, ik heb nog wol genoeg om een bijpassende muts en wanten te maken.

  1. Yvonne Philippa

    Wat leuk dat ik nu via facebook op je website kan komen. Wat een mooie trui. Je hebt vast al eerder gesteekt, maar ik wens je toch veel succes en dat het maar net zo mag worden als je hoopt!

Comments are closed.