Wat we vandaag maakten: Een uitstapje naar Antwerpen

17 oktober 2015:

Naar de Vreemdelingenmarkt en meer gewinkel

151017paddestoelen

Antwerpen is dichter bij dan Rotterdam of Breda. Merkwaardig dat we er toch zo weinig komen! Vandaag reden we er heen, vooral om naar de Vreemdelingenmarkt te gaan. Niet om een vreemdeling te kopen, maar om eens goed wat kruiden in te slaan. En ondertussen ook kaas, lamsvlees, groente, noten, worst… nuja om eens fijn boodschappen te doen. Er was een grote selectie paddestoelen, er waren walnoten zo groot als mijn vuist, er werden patrijzen en konijnen en baklava en enorme pompoenen verhandeld. Voor je neus is zo’n markt al een waar genot, elke kraam ruikt anders heerlijk. Daarna aten we een broodje aan de Schelde en winkelden nog een beetje in de binnenstad. Wat een fijne dag.