Wat ik maakte: Meer wasmiddel

15 oktober 2015:

vijf liter vloeibaar wasmiddel

151015wasmiddel

Bijna een jaar geleden maakte ik mijn eerste wasmiddel en nu pas is het op. Eerlijk is eerlijk, vorig jaar had ik nog een aardige voorraad uit de winkel. Ook heb ik op vakantie een drie literfles wasmiddel gekocht, maar nu was het allemaal toch echt op: ik ging aan de bak met de zeepziederij. Deze keer deed ik 50 gram marseillezeep en 30 gram ouderwetse sunlight in 5 liter kokend water (Ik vind Sunlight zo lekker ruiken). Aan het wasmiddel voor de witte was is ook wat soda toegevoegd. Ik kan weer voort!

  1. Arja

    Dat klinkt lekker simpel, die sunlight + marseillezeep + water. Krijg zin om het ook te proberen. Scheelt gesleep, ook al heeft ons tweepersoonshuishouden niet superveel was.

  2. E-mile

    ha, ik dacht dat ik de laatste nog levende was die sunlight zo lekker vindt ruiken! Marseillezeep zegt me dan weer niets. Grootste nadeel van gekocht wasmiddel vind ik de veel te sterke geur die ze eraan geven en wij wassen hier dan ook met Neutral, omdat die niet zo’n geur heeft. Maar hoef je alleen wat zeep op te koken in water en is het dan klaar???

Comments are closed.