Wat ik vandaag maakte: Een shirt

10 juni 2015:

Een liberty-bloesje.

150610granville2.0b

Van het Parijse Liberty-katoentje maakte ik een Granville shirt.

150610granville2.0a

Bij het vorige exemplaar zag ik nog een paar kleine dingetjes die beter konden, dus dat heb ik bij deze versie veranderd: Iets minder ruimte in de rug, maar iets meer in de schouders. Ook paste ik het model nog wat meer aan mijn wat smalle heupen aan. Op het laatste moment besloot ik ook dat de manchetten best wat minder wijd konden. Dus kwam in de mouw een plooitje, zoals dat ook bij heren-overhemden gedaan wordt. De liberty-katoen is dicht geweven maar erg dun, ik kon niet onderscheiden of er een voor- en achterkant in de print te zien is. Het is wel fijne stof om te verwerken, het gaat -met een ander printje natuurlijk- op mijn verlanglijstje voor een volgende shopping-trip.  Ik voerde de schouderpas met een stuk van een oud shirt van Echtgenoot Yep, de knoopjes zijn uit dezelfde bron gerecycled. Ik ben best tevreden!

150910granville2.0