Wat ik vandaag maakte: Frambozenstruikjes vast.

25 April 2015:

De frambozen zijn weer “aangebonden”

150425frambozenbondage

Het is een bewerkelijke teelt, frambozen. De takken kunnen hun eigen gewicht al nauwelijks dragen, laat staan de paar kilo frambozen die ik er van hoop te oogsten. Dus elk jaar moeten de nieuwe takken stuk voor stuk aan een draad worden vastgebonden. Vanavond, terwijl Echtgenoot Yep het gras maaide en de zon onderging achter het Schenge knoopte ik de jonge aanwas op, met stukjes wol. Er is een kevertje dat mijn zomerframbozen erg geschikt vindt om haar larfjes in te laten opgroeien. Elk jaar weer een dilemma, ik houd niet van het gebruik van insecticiden, maar als ik die kevertjes hun gang laat gaan is mijn frambozenoogst niet meer vegetarisch te noemen, wormpjes in de frambozen is nogal onsmakelijk. Moeilijk.