Wat ik vandaag maakte: Een omelet

16 April 2015:

Een omelet met spinazie en geitenkaas

150416omelet

Dit is een tienminutenmaaltijd voor twee personen. Jamie Oliver is er niets bij.

Vier plakjes ontbijtspek in een koekenpan, zachtjes bakken tot het bruin is. Op een velletje keukenpapier leggen zodat het krokant wordt en in stukjes gebroken kan worden. Oven aanzetten op grillstand. In dezelfde koekenpan een zak spinazie al omscheppend laten slinken, dan vier geklutste eieren met wat peper erbij, nog één keer roeren en dan op een zacht vuurtje grotendeels laten stollen. Ondertussen de snippertjes spek er over verdelen, (beetje onder duwen) en rolletje halfzachte geitenkaas er overheen verbrokkelen, bestrooien met wat tijm en een minuutje dicht onder de grill zetten tot het ei gestold en bruin is, en de kaas hier en daar een bruin randje begint te vertonen. Serveren met lekker vers brood en goede boter.