Wat ik vandaag maakte: Een kuil

15 April 2015:

Een plantgat voor een perenboom

150415pereboom

Op onze volkstuin staat een oude perenboom, een conference. Jaarlijks produceert hij enkele peren die meestal al door de wespen verorberd zijn voor ze rijp zijn. En al zou de oogst overvloedig en wespenloos zijn, handperen zijn erg lekker maar niet bewaarbaar. Ik wilde graag een stoofperenboom want stoofperen kun je lang bewaren, wespen en vogels blijven er af, en we lusten ze allebei graag. Vandaag werd er een enorm groot pak bezorgd op mijn werk, met daarin de bestelde perenboom. De doos was zó groot dat collega’s grapten dat ze vogeltjes hoorden kwetteren in het verpakte gebladerte. Gelukkig was de boom zelf, eenmaal uitgepakt, van een handzamer formaat.

150415perebloesem
veelbelovende knopjes!,

Vanavond hebben wij onze nieuwe winterrietpeer geplant. Toch wel een moment, een boom planten. Nu maar hopen dat de nieuwkomer zich thuis voelt! En ik heb goed gekeken in de verpakking, maar nee, collega D, er was geen patrijs meegeleverd.

 

 

Comments are closed.