Wat ik vandaag maakte: een Plan B.

19 maart 2015:

Een redelijk alternatief.

150319tricot
Lapje van de markt. Maar ik vind het mooi genoeg om te hopen dat het pasmodel meteen raak is.


Eindelijk begon ik aan de DVF wikkeljurk die ik zo graag wou maken. Eerst met een goedkoop lapje van de markt een pasmodel of zogenaamde muslin (Engels) of een toile (Frans)*. Als het meezit kan zo’n pasmodel/muslin/toile al een goed bruikbaar kledingstuk opleveren, als het tegenzit heb je in ieder geval geen dure stof verknipt. Ik had het patroon, ik had een lap in de kast die ik ervoor bestemd had, bovenstaande zwarte tricot met blauwe bloemen. Maar toen ik het op de kniptafel had liggen bleek het eenvoudigweg te weinig: Een wikkeljurk gaat anderhalf keer rond het lichaam, deze lap is één jurk hoog en breed. Geen anderhalf. Ook is deze stof wel érg soepel, meer geschikt voor een jurk met gedrapeerde halslijn, dacht ik terwijl ik het teleurgesteld weer opvouwde. Wacht even… gedrapeerde halslijn… zag ik daar niet juist een tutorial voor op ‘t Internet? En had ik niet een heel geschikt basispatroon om te verbouwen tot jurk-met-gedrapeerde hals? en had ik niet een shirt met zo’n zelfde hals geheel afgedragen omdat ik het zo mooi vond staan? Diana von Furstenberg kan wachten. Eerst draperen.

*Wat is het beste woord hiervoor? Pasmodel, muslin of toile?

  1. Marjolein

    Ik vind zo’n gedrapeerde halslijn prachtig! Maar je tutorial is boven mijn salarisschaal 🙂

Comments are closed.