Wat ik vandaag maakte: Een tajine

4 november 2014:

Een maaltijd gekookt in mijn nieuwe tajine

141104tajine

Zaterdag schaften we tussen de bedrijven door een tajine aan. Omdat ik het zo’n mooi ding vind maar natuurlijk vooral om in te koken. Omdat ik al sinds de vakantie doende ben mijn voorraadkast en ook de vriezer “leeg te eten” was ik blij een recept te vinden waarin ik eindelijk dat jaren-oude blik artisjokken zou kunnen verwerken. Wel werd het gebruik van een gepekelde citroen aangeraden, die ben ik dus gaan kopen in de plaatselijke toko (zo komt die voorraadkast natuurlijk nóóit leeg!) Uiteindelijk werd de maaltijd samengesteld uit: aangebraden stukken kipdijfilet, een uitje, korianderpoeder en gemalen komijn, harissa, een halve aubergine, een gepekelde citroen, een hand vol groene olijven en dus die artisjokken. Ik overgoot het met een stevige scheut bouillon en liet het allemaal een uurtje pruttelen. Vlak voor ik het op tafel zette strooide ik er nog wat sesamzaadjes overheen.