Wat ik vandaag maakte: een sjaal

20 januari 2015: Een driekantige sjaal

Het namiddaglicht en de lamp... Eigenlijk is het voornamelijk blauw. Echt waar.
Het namiddaglicht en de lamp… Eigenlijk is het voornamelijk blauw. Echt waar.

Hier in Zeeland noemen ze een kleine driepuntige sjaal een “kippendoekje”. Een doekje dat je omslaat als je ‘s avonds nog even naar buiten moet om de kippen te voeren. Dit is geen klein sjaaltje want door het vijf naalden recht-vijf naalden averecht is het heel rekbaar weefsel. Ik begon met acht steken. Daarna breide ik die in voornoemd “vijf-om-vijf” patroon en meerderde in elke tweede naald vier steken, een aan het begin en einde van de naald, twee aan weerszijden van het midden. Het garen zorgde voor het interessante kleurverloop.150120selfie Ik besloot om de stitchmarker die ik bij de muts én bij de sjaal in gebruik had als ornamentje op de muts te zetten. Ik vind het een erg mooie set! Jammer dat de kippen zoiets helemaal niet waarderen als ik ze ‘s avonds nog even opzoek.150120stitchmarker