Wat ik vandaag maakte: Een inventaris

18 januari 2015:

De lapjesvoorraad opgeruimd

150118gebloemde tricot
Gebloemde tricot. Op zich mooi maar wat maak ik van zoiets? Een shirt? een pyama? Waarom heb ik dit gekocht?

Ik haalde alle lapjes uit de kast, en bekeek ze stuk voor stuk op bruikbaarheid en actualiteit. In het verleden liet ik me weleens een béétje meeslepen, bij het lapjes winkelen. De weken dat André’s stoffenshop in Haarlem opheffingsuitverkoop hield herinner ik me erg goed. Ik sleepte meters en meters crèpe de chine, satin duchesse, soie changeant en broderie naar mijn hol, ik ging -vervuld van zoemende hebbekoorts- helemaal los. André is leverancier van een belangrijk deel van de stapel die nu nog steeds in mijn kast ligt. Ik besloot om eens streng te selecteren. Ik haalde ze allemaal tevoorschijn en onderwierp ze aan een kritische blik. Daarna stopte ik ze allemaal terug in de kast. Tja. Ik kan niet zomaar een lap stof weggooien, ook al weet ik dat ik de satin duchesse hooguit eens als voering zal gebruiken. En die mooie zwarte zijde-fluweel wordt misschien een revers of een tasje.

150118batikbloemen en paars
deze batik-katoen met bijbehorend paars zie ik nog wel een jurk worden.

Ik heb wel ernstig staan twijfelen bij een lap babyroze jeans (ja echt) en anderhalve meter katoen in dezelfde kleur. Die heb ik al in huis sinds Dochter roze pettycoats en lakschoenen het einde vond, maar die fase is ze inmiddels al een paar jaar voorbij. Iemand belangstelling?

150118GVT
Ook in de kast om ooit eens iets leuks van te maken: Het GVT van Echtgenoot Yep, van toen hij nog sergeant was.