Wat ik vandaag maakte: Een rokje

14 December 2014:

Een rokje met een rits

141214rokjeaan

In 2009 was de laatste opdracht vóór ik examen mocht doen op modevakschool: Maak een geruite jas. Waarbij de ruiten moesten doorlopen op de panden maar ook bijvoorbeeld op de zakken en de kleppen van de zakken  Misschien laat ik ooit nog eens de zwart-witte enormiteit -mét vlekkeloos doorlopende ruiten- zien die daarvan het gevolg was. Ik deed vervolgens met succes dat examen, maar het naaien stond me daarna enkele jaren tegen. Voor de ruiten-opdracht kocht ik eerst een andere lap bij een handelaar in betere stoffen voor herenkleding. Het is niet omdat ik geen heer ben dat die lap nu al zes jaar in de kast ligt…. ik bedacht bij nader inzien dat zo’n donkere stof bij deze opdracht mijn leven nodeloos zou compliceren. Een stukje ervan werd dit rokje.