Wat ik maakte: Pestobrood

10 november 2014:

Een klein broodje, gevuld met pesto en pijnboompitten

141110pestobroodje

Na het maken van de pizza’s van gisteren had ik nog een bolletje brooddeeg over. Dat rolde ik uit tot een min of meer rechthoekige lap van een centimeter dik, ik bestreek die tot ongeveer 2 centimeter van de rand met pesto. In mijn koelkast stonden namelijk al enige maanden (!!!) twee potjes, beide halfvol groene pesto die door een of andere onbegrijpelijke speling van het lot níet beschimmeld was. Weer een puntje erbij op het scorebord van mijn actie “kook de kasten leeg”. Ik strooide een handvol pijnboompitjes over de pesto en rolde de deeglap op. Na nog een half uurtje rijzen bakte ik het broodje op 225 graden tot het bruin en gaar was. Dat was gisteren. Vandaag hadden collega D. en ik voor de lunch eigenlijk niets anders nodig dan dit broodje.