Wat ik vandaag maakte 27/5

27 mei 2014:140527tuinbonenmetluis

een heleboel bladluizen dood.

 

Hier ter rechterzijde ziet u een tuinbonenplant. Normaliter is die groen, alles wat zwart is op deze foto is zwarte bonenluis. Alle tuinbonenplanten zijn geheel bedolven en staan te kwijnen onder al het ongedierte. Ik ben geen voorstander van “spuiten”, over het algemeen is de opbrengst van de tuin zo groot dat we best wat missen kunnen. Ik vind een rups/haas/fazant (en zelfs een keer een ree!) alleen maar leuk gezelschap in de tuin. Maar hier blijft niets over van het gewas en ik wil er toch graag zelf een paar van opeten. Dus vanmorgen heb ik het minst milieubelastende middel ingezet. Het allerbeste middel tegen bladluizen was ook druk aan de slag. Tussen het verslinden van het ongedierte door waren ze doende de gelederen te versterken. Goed zo.

140527lieveheersbeestjes