Wat ik vandaag zag: SPECTRE

8 november 2015:

De nieuwe James Bondfilm.

151108Bond

Samen met de kinderen en Echtgenoot Yep ging ik vandaag in Rotterdam naar de bioscoop. Een James Bondfilm is per definitie een berg plezante visuele en andersoortige herrie, maar er zat toch een tijdje sleet op de spion-in-smoking formule. Gelukkig zijn de laatste twee weer echt leuk. Met een hoop achtervolgingen, vechtpartijen (en nooit in een nette, stilstaande kamer… altijd in vliegende helicopters-met-bewusteloze-piloot of in rijdende treinen of op wankele bruggetjes boven een meer vol bijterige krokodillen) en beeldschone dames die gered moeten worden. Hoewel de dame van deze laatste film ook best voor zichzelf op kan komen. En de Aston Martin, de smoking en de martini waren, hoe onwaarschijnlijk ook, weer van de partij. Hoe dan ook. Fijne middag, leuke vermakelijke film.