Wat ik maakte op vakantie: een stuk breiwerk

van 22 augustus tot 12 september: vest

160912khvoorkant

Ik breide een heel stuk van het achterpand van mijn nieuwe vest. Het was een heel leerproces; ik heb nog nooit eerder zoiets ingewikkelds gemaakt. De donkerblauwe draad is doorlopend, maar de lichtere strepen hebben allemaal hun eigen knotje. Achter het werk kruisen de draden bij elke kleurwisseling.  Op elk kruispunt van de smalle strepen zit een “bobbeltje” dat nog weer van een aparte kleur is, dus elk bobbeltje is een kort stukje draad.

Ongelooflijk veel eindjes om af te hechten, dus. Ik doe dat zoveel mogelijk tussen de bedrijven door. Want het gáát al niet zo snel, dit breiwerk. Stel dat het (ooit) helemaal klaar is en ik moet nog duizenden draadeindjes afhechten… De achterkant ziet er dus zo uit:

160912kh-achterzijde

 

160912khrommeltje

Elke keer als mijn breiwerk uit de tas kwam zag het er zo uit, en was ik een half uur bezig met het ontwarren van alle bolletjes. Nu we weer thuis zijn ligt het op een speciaal daavoor gereserveerd tafeltje. Het is, gedoe met knotjes en af te hechten draadeindjes en al, een heel fijn breiwerk. De wol is prachtig, een beetje fluwelig.