Wat ik maakte: Niet Lekker eten.

1 juni 2016:

een recept van Jonnie Boer

20160601_145452

Ik kocht een verpakking 5 spices, een blikje waar sterkok Jonnie Boer zijn naam op heeft laten stempelen. In de verpakking zat een vouwblaadje met alweer zo’n zelfbewuste foto van de chef, en een recept voor stoofvlees waarvan het ingrediëntenlijstje hierboven te zien is. Ik vond vier eetlepels (Vier! Eetlepels!) 5 spice poeder wel behoorlijk veel. Ik volgde het recept precies, maar deed maar twee afgestreken eetlepels van de kruiden erbij. Het rook heerlijk in de keuken, dat wel. Maar het gerecht is niet lekker: ondanks halveren van de hoeveelheid 5kruidenpoeder is het oneetbaar, veel te gekruid. Jonnie, hoe kan dat? Moesten het vier theelepeltjes kruiden zijn? vier mespuntjes?

In het recept op de website zijn het inderdaad vier theelepeltjes geworden. ‘t is zonde.