Wat ik vandaag maakte: een rokje

7 april 2016

Een rokje gemaakt of eigenlijk gerepareerd.

december 2014
december 2014

Anderhalf jaar geleden schafte ik dit rokje aan. Ik droeg het graag, het werd dus ook een keer of wat gewassen, waardoor het middenvoor-paneeltje langzaam maar zeker kromp. Het werd korter en korter, de rest van het rokje bleef prima in vorm. Het gekrompen stuk vervangen leek me goed te doen, ik kocht op de stoffenbeurs speciaal voor dat doel een dubbele tricot van dezelfde dikte en rek. Ik kreeg er zelfs bijna drie meter van voor een heel zacht prijsje, want het was het einde van de rol. Ik tornde het middenpaneeltje uit de rok, legde het op de nieuwe stof en knipte het uit. Pas toen ik begon met het vastnaaien ontdekte ik dat het nieuwe paneel óók te kort was…. ik had namelijk het oude -te kleine- overgenomen. Tja. Ik had natuurlijk ook gewoon éérst even kunnen nadenken. Het nieuwe, te korte middenpaneeltje wordt in de nabije toekomst in een soortgelijk, maar korter rokje verwerkt en dan ga ik stug volhouden dat dat altijd al de bedoeling was. Ik knipte het patroondeel nogmaals, maar nu langer en naaide het met weinig moeite op zijn plaats. Refashion noemt men dit op de Engelstalige modeblogs, wij hebben er geen goed woord voor denk ik.

April 2016
April 2016

Weet iemand wat ik kan doen met twee en een halve meter dubbele tricot met rozenmotief?