Waar wij waren: Op de Brafa!

23 januari 2016:

De Brussels Art Fair

Echtgenoot Yep kreeg een uitnodiging voor de Brafa. Dus trokken we ons mooiste pakje aan en reden zuidwaarts.

Er was een kanten sprei uit 1650. Verbazingwekkend vind ik zulke dingen. Dat is door een of meerdere-waarschijnlijk onderbetaalde- kantwerksters met de hand gemaakt.
Er was een kanten sprei uit 1650. Verbazingwekkend vind ik zulke dingen. Dat is door een of meerdere -waarschijnlijk onderbetaalde- kantwerksters met de hand gemaakt.

In dezelfde stand was ook een mutsje uit de 5e eeuw, in Sprang-techniek. Dat kon ik helaas niet fotograferen… maar ik heb het goed bekeken. Men sprangde al lang voor het breiwerk werd uitgevonden.

We zagen eigentijdse kunst... Deze doos met kleurrijke "chocolaatjes" was een meter bij een meter denk ik.
We zagen eigentijdse kunst… Deze doos met kleurrijke “chocolaatjes” was een meter bij een meter denk ik.
Dit was een heel populair kunstwerk. Om deze foto te maken heb ik in de rij gestaan, en later, op sociale media en in de pers-recensies kwam de banaandame terug.
Dit was een heel populair kunstwerk. Om deze foto te maken heb ik in de rij gestaan, en later, op sociale media en in de pers-recensies zagen we steeds de banaandame terug.
En ook lieflijke schilderijtjes. Dit vilkstuin-achtige tafereeltje leek me wel wat.
En ook lieflijke schilderijtjes. Dit volkstuin-achtige tafereeltje leek me wel wat.
Maar toen ik de prijzen hoorde voelde ik mijn gezichtsuitdrukking meer op dit schilderij lijken.
Maar toen ik de prijzen hoorde voelde ik mijn gezichtsuitdrukking meer op dit schilderij lijken.

Een klein werkje van de Koreaanse kunstenares Ihlwa Kim dat wij wel mooi vonden kostte een maandsalaris, we zagen veel prijzen tussen “nieuwe auto” en “nieuw huis”. Er was zelfs een tekening van Herge die een miljoen moest kosten en de duurste antieke munt ter wereld was -op aanvraag- te bezichtigen. Het is dan ook een kunst- en antiek beurs die zich op zijn eigen doelgroep richt, dus op zich is dat logisch. We hebben het allemaal mogen bekijken en we genoten.