Wat er in mijn keuken groeit

29 december 2015:

een paddenstoelen-kwekerijtje op het aanrecht

dag twee
dag twee

Schoondochter gaf me een kadootje. Een doos met daarin een blok wittig materiaal in een plastic zak. Volgens het opschrift op de doos moest in de plastic zak een kruis worden gekerfd, daarna moest de zak een dag lang in het water liggen en dan in de doos op een schaduwrijk plekje staan. En dan twee keer per dag een behandeling met de plantenspuit en bemoedigend toespreken. Na twee dagen ontsproten er witte puntjes, een dag later waren dat herkenbare baby-paddenstoeltjes.

dag drie
dag drie

En nu, de vierde dag staat er een heel behoorlijk bosje kleuter-oesterzwammetjes.

151229mushrooms
dag vier

Nog even doorgroeien, dan kunnen ze in de pasta. De voedingsbodem in de doos is gefabriceerd uit koffiedik dat weer verzameld is uit de automaten op Schoondochters werk, waar kennelijk nogal wat koffie wordt gedronken.