Wat ik maakte: Vlekken

28 December 2015:

Een overhemd voor Echtgenoot Yep. Met vlekken.

151228manchet
die knoopsgaten… nog steeds niet naar mijn zin. Maar verder… onberispelijk.

Ik besloot nog een derde overhemd te maken voor Yep. Ik had tenslotte materiaal ervoor in huis, en inmiddels beheerste ik het kunstje wel, toch? Dus pakte ik de stof en het patroon en mijn uitwasbare stift en trok mijn T&T* overhemdpatroon over. Ik zette de boel volgens de regelen der Coffin-kunst in elkaar, ik plakte (zoals ik tot nu toe bij elk overhemd deed) de stevige tussenvoering van de kraag en de manchetten met plakspray vast voor ik het naaide. Wel zo makkelijk, dan schuift het niet weg. Het overhemd werd prachtig, inmiddels kan ik aardig edgestitchen en topstitchen  en de flat felled seam  heeft geen geheimen meer voor me. En omdat dit het derde overhemd is (vijf als je twee blouses voor mij mee rekent) ging het ook allemaal lekker snel. Maar de plakspray liet akelige vlekken op de kraag en de manchetten achter en de uitwasbare stift moest er nog uitgewassen worden…. maar dat lukte niet.

151228vlek
kraag

Na twee rondjes wasmachine is het niets opgeknapt. Boeh. Ik breng hem nog naar de stomerij, die heeft eerder wonderen van vlekverwijderen verricht voor me. Als toch minstens de stift er uit is kan ik misschien de kraag en manchetten opnieuw maken.

151228stift
stiftstrepen na het wassen

Niet leuk, dit. En ook wel vreemd, want de stift én de plakspray -die “uitwasbaar” is volgens het etiket maar ook erg oud, ik heb hem nog voor guldens gekocht- heb ik op alle eerdere blouses en overhemden gebruikt.

*T&T: Tried and Tested, oftewel al vaak gemaakt