6 september 2015
Krabbenpoten.
Eergisteren sloeg echtgenoot Yep een overdrachtelijk spaarvarken stuk en kocht een set visbestek. (mooi hè?) Daarbij zaten diverse gereedschappen om kreeft en dergelijke te eten, prikkertjes, schrapertjes en een heuse kreeftenkraker (niet op de foto). Natuurlijk wilden we dat moois meteen goed proberen. Nu is kreeft begrotelijk en niet in het seizoen. Dus ging ik naar de visspecialist hier ter stede en kocht een zak vol krabbenscharen… óók een boel gepluk en gepeuter om te eten tenslotte. Bonus: het kost stúkken minder dan kreeft. Daarna gingen we naar een opening, waar we G. en H. tegenkwamen die het krabbenpotenexperiment wel met ons wilden delen dus kocht ik er nog wat “tengels” bij. Ik weet niet hoe ik aan die naam kom, na enig zoeken vonden we wel een bron… ik weet óók zeker dat ik pas kort geleden voor het eerst krab at.
Hoe dan ook: in een grote pan met “bremzout” water, tien minuten koken, laten afkoelen, huisdeur opendoen en G. en H. begroeten, alle tengels een paar gedecideerde tikken met een hamer geven om een beginnetje te hebben en (peuteren en kraken en) smullen maar. Er was geen citroenmayonaise in huis, maar de vakantie-rosé was lekker erbij en het gezelschap was top. Wat een fijne avond.