Wat ik vandaag maakte: Glim.

21 mei 2015:

Een ring gepoetst

150521ring

Echtgenoot Yep houdt van veilingen. Hij gaat regelmatig, schaft zo af en toe eens wat aan. En regelmatig wordt er even rondgeneusd op Catawiki. Leuk! Ook uit een veiling kreeg ik deze ring met opaal van hem. Wat een mooie steen is dat, allemaal kleuren schitteren je tegemoet uit een onpeilbare blauwe diepte. Hij is alleen wel gedragen… (en terecht!) er zitten nogal wat krasjes op. Op een forum van edelstenen-liefhebbers vond ik de tip om het te poetsen met zilverpoets. Met een zacht lappenschijfje op een dremel-handstuk en een flesje zilverpoets (en ingehouden adem) ging ik aan de gang.  Maar na een minuut of wat glom de ring weliswaar prachtig, maar de krasjes waren toch echt te diep om weg te poetsen. Ik zal er een polijst- en poetsprof bij halen.