Wat ik vandaag maakte: Witlof met ham en kaas

22 februari 2015:

Witlof uit de oven

150222
stockfoto uit 2010, want het bewijsmateriaal voor vandaag was al opgegeten.

Ik ga echt wel met mijn tijd mee, echt. Toegegeven, ik bén wat laat op het Ottolengi feestje, maar ik maak tajines en zuurdesembrood, ik ontbijt met havermout en ik weet van goji bessen en van tarwegras en hennepzaad*. Maar minstens één keer per jaar, als de derde of vierde witlof-oogst uit de kelder komt, doe ik wat mijn oma ook al deed. Elk struikje lof in de lengte in tweeeën, in een plakje ham wikkelen en netjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Daaroverheen een bechamelsaus met wat kerrie en een hoop geraspte kaas er in gesmolten, en dáár weer een handje geraspte kaas overheen. Twintig minuten in de oven op 200 graden. Hoeveel je ook maakt, het is te weinig.

*die eet ik dan weer niet hoor, gojibes en hennepzaad en tarwegras… allemaal nieuwlichterij.