Wat ik vandaag maakte: Zalm en papillotte

5 Februari 2015:

Pakketjes met zalm. 150205zalm en papillotte Eigenlijk maakte ik het gisteren, het enige dat ik er vandaag aan deed was het zaakje in de oven schuiven en een half uurtje later opeten. Ik schaafde een venkelknol zo dun mogelijk, sneed een winterwortel aan julienne en maakte daarvan “bedjes” op een paar vellen aluminiumfolie. Op de bedjes kwam een stukje zalm, wat gedroogde dille, zout en peper, een plakje verse gember en een stukje citroengras. Scheutje ketjap, twee theelepels olijfolie, folie dichtvouwen. Vandaag schoof ik de pakjes in de oven van 200 graden, waarin ik tegelijk twee zoete aardappelen in repen roosterde op de bakplaat. Dat duurde een half uurtje, toen konden we aan tafel. Erbij een ottolenghi-sausje van yoghurt met fijngehakt citroengras, wat limoensap en zout en geraspte gember. Dat was in al zijn eenvoud een topmaaltijd.