Wat ik vandaag maakte: Tomatensoep

22 oktober 2014:

Tomatensoep

imagesIP1586AI

Het rundvleespakket dat we in April kochten raakt langzaam maar zeker op. Nog wat tartaar, een stuk rosbief resten nog. En wat schenkel en soepvlees. Die heb ik gisteravond met een collectie groenten, kruiden en smaakmakers opgezet, vanavond maakte ik “Italiaanse broodsoep” van de bouillon. Ik sneed wat oud brood aan stukjes en zette dat in een kom, besprenkeld met een scheut olie en een grotere scheut balsamico azijn. In een grote pan fruitte ik een ui en knoflook tot het zacht was, daarna bakte ik een blikje tomatenpuree en een pakje passata enkele minuten mee. Daarna goot ik de warme bouillon erbij, met een half potje pesto -dat ook al op moest- en het geweekte brood. Ik pureerde de hele zaak met de staafmixer tot een gladde soep en deed er een half pond soepgroenten bij en wat kleine gehaktballetjes. Nog een minuut of tien zachtjes koken en presto! Het eten voor morgenavond is alvast klaar.