Wat ik vandaag maakte: een salade

17 juli 2014:

Een maaltijdsalade met tuinbonen en geitenkaas 140716salade

Onze volkstuin en peulvruchten, het wil dit jaar niet combineren. Erwtjes en sperziebonen kwamen simpelweg niet boven de grond, de paar tuinbonen die níet bezweken onder de zwarte bonenluis wil ik eigenlijk niet meer opeten… Ze zien er niet zo lekker uit. Ik heb nog hoop dat de Fryske Waldbeantsjes voor wat oogst gaan zorgen. (Ik weet het, ze zijn enigszins verdwaald hier in Zeeland, maar de plantjes houden zich goed. Af en toe zeg ik iets in het Fries tegen ze, bijvoorbeeld: “Earrebarre!” en dat lijkt ze echt te helpen) De “oorlogstuin” bracht gelukkig wél een paar handen vol tuinbonen voort die feestelijk geconsumeerd zijn. In een salade met sla, tomaten en gedroogde tomaten, wat geitenkaas en gebakken spekjes. Een dressing van honing en mosterd en een handje gehakte dille, erbij wat krielaardappeltjes uit de oven. Zo lekker, je kunt alleen maar hopen dat we volgend jaar meer tuinbonen hebben!