Wat ik vandaag maakte: een halve mouw

13 februari 2015:

Een heel stuk breiwerk.

150213mouw

Deze trui “damegenser med rundt bærestykke” brei ik van een patroon in het Noors. Even wennen, maar niet zo moeilijk als ik dacht: Mouwen zijn Ermer, breien is strikk, en tricotsteek heet glattstrikk. Het was een lang stuk rechtuit breien, dus las ik tijdens het breien Alles van elkaar van Leon Verdonschot. Ook brak ik eerst een kies en daarna drie noodkronen met steeds een of twee dagen tussenruimte. Eerste-wereld probleem. (maar wel een probleem)

 

  1. Marjolein Noyce-Bellinga

    De mouw ziet er prachtig uit, lezen en breien tegelijk heb ik grote bewondering voor maar wat komt daar inene een kiezennarigheid achteraan. Was het 1 kies die een paar keer stuk ging, of gaat het om 4 kiezen? Dat eerste toch hoop ik?

    • lspaink

      Eén kies, gelukkig. Maar kennelijk wel op zo’n cruciale plek dat een noodkroon geen stand houdt bij mijn eetgedrag.

Comments are closed.