Wasdoekjes

Ik geloof dat wij Nederlanders de enigen ter wereld zijn die washandjes gebruiken. Ik heb geen verwijzing naar een onderzoek om deze bewering te ondersteunen, wel zie ik vaak buitenlandse breibloggers “washcloths” maken. Wasdoekjes dus. Yarnharlot postte er onlangs nog over; de dames van Mason Dixon Knitting breien niet alleen wasdoekjes maar ook vaatdoeken.  En gastendoekjes, en gordijnen en vloerkleden… dat is me wel een brug te ver. Maar die wasdoekjes, dat wilde ik weleens proberen.

130907wasdoekje
wasdoekje

Het is een ideaal breiwerkje voor in de auto of bij de film, gewoon rechttoe rechtaan in gerstekorrel, het kan bijna niet eenvoudiger.

130907wasdoekjes1
witte wasdoekjes

Ik breide er zes in de auto onderweg naar de vakantiebestemming en terug, ik vind het resultaat minstens charmant!

130907wasdoekjes2
Een keurig stapeltje van zes

En natuurlijk heb ik meteen na het voltooien van de eerste mijn gezicht ermee gewassen, dat ging prima. Ik denk dat ik er nog een stuk of wat ga breien. Het is natuurlijk een wat minder glamoureus project, en anders dan dit blogje zullen niet veel mensen ze zien. Maar je bent een zelfmaakfundamentalist of je bent het niet.